De Kampen 27, 9132 LV Ingwierrum

Warmtepompboilers

Warmtepompboilers

Warmtepompboilers winnen hoe langer hoe meer aan populariteit. En dat is niet verwonderlijk als je hun rendement bekijkt. Sinds de verdubbeling van de premie is het een van de meest rendabele investeringen die u kunt maken.
Een warmtepompboiler warmt water op via de warme lucht die het onttrekt uit de ruimte en vult deze opgewekte energie aan met elektriciteit om zo tot de gewenste temperatuur te komen. Hierdoor is deze tot 4x energiezuiniger dan de klassieke alternatieven. De warmtepompboiler is ook uitermate geschikt voor bestaande woningen dankzij de eenvoudige installatie.
Het is daarnaast een uitstekend alternatief of aanvulling op een thuisbatterij gezien deze werkt als thermische batterij door zonne-energie op te slaan als warm water.
Naast warmtepompboilers zorgen ook zonneboilers op een milieuvriendelijke manier voor de verwarming van sanitair water: ze maken namelijk gebruik van de energie van de zon. Veel mensen vragen zich dan ook af wat de beste optie is: een zonneboiler of een warmtepompboiler?  Wij hebben voor u een aantal belangrijke criteria op een rijtje gezet. 

Kosten
Voor de plaatsing van een warmtepompboiler liggen de installatiekosten doorgaans lager dan die voor de installatie van een zonneboiler. Wat er vaak niet bij wordt verteld is dat er bij een zonneboiler terugkerende kosten zijn die aardig op kunnen lopen. De glycol moet bij een zonneboiler regelmatige vervangen worden. 

Plaatsen van de boiler
Voor de installatie van een zonneboiler is heel wat breekwerk nodig. Het deel op het dak moet namelijk aangesloten worden op de boilerinstallatie binnen. Aangezien een deel van de installatie op het dak ligt, moet je dus ook nog eens rekening houden met een goede oriëntatie van je dak. Bij een warmtepompboiler heb je deze problemen niet: het toestel staat volledig binnen en de installatie is veel minder complex. 

Warm water 
Warmtepompboilers kunnen volledig voorzien in de warmwaterbehoefte van een woning. Zonneboilers kunnen slechts gedeeltelijk voorzien in de warmwaterbehoefte van een woning. Vaak is dit beperkt tot zo’n 60%.

Rendabel 
Waar een warmtepompboiler al vanaf 1 à 2 personen erg rendabel is, heeft een zonneboiler pas echt zin vanaf 4 personen. En zelfs dan brengt een warmtepompboiler meer op.
 
Zoals je hierboven kon ontdekken hebben warmtepompboilers heel wat voordelen ten opzichte van zonneboilers. Nu er ook voor warmtepompboilers een subsidie te verkrijgen is, raden wij in bijna elke situatie een warmtepompboiler i.p.v. een zonneboiler aan.